93887010 support@whiteparts.dk

Vaskemaskine lugter surt

Oprettet d.

Vaskemaskine lugter surt

Hvis din vaskemaskine er begyndt at lugte surt og råddent. Så kan du følge WhiteParts.dk simple råd til at løse problemet. Først er det vigtig at finde ud af hvorfor din vaskemaskine lugter og hvordan du kan undgå at lugten kommer igen.

 

Alt for meget sæbe.

En af de hyppigste årsager til at vaskemaskinen lugter, er typisk et alt for stort sæbeforbrug. Vaskemaskiner er idag produceret til at være meget strøm og vandbesparende, og fylder du for meget sæbe i maskinen, kan den ikke skylle alt sæben ud og med tiden vil der dannes en belægning nedest i tromlen som lugter meget gtimt.

Derfor er det vigtig at dosere sæben ud fra maskinens vandforbrug. Glem alt om at følge sæbeproducenternes anbefalinger. Husk på, at jo mere sæbe du bruger - jo flere penge tjener producenten.

Hos WhiteParts.dk anbefaler vi at du bruger ca 20 - 40 ml sæbe alt efter hvor meget tøj der fyldes i maskinen. Bruger du pulver sæbe så prøv at nøjes med en spiseskefuld sæbe. Mange har prøvet at få hvide striber på det sorte tøj, og har man det, ja så bruger man med garanti alt for meget sæbe. Striberne er sæbe der ikke kan skylles ordentlig ud af tøjet.

 

Varmelgemet er defekt

En anden grund til at vaskemaskinen er begyndt at lugte kan være fordi den ikke varmer. Start en vask på 95 gr. og vent i ca 30 min. Mærk efter på vaskemaskinens glaslåge om det er lunt, er det ikke så er dit varmelegeme defekt og sæben bliver ikke opløst. Efter noget tid vil sæben så begynde at lugte råddent. Et varmelegeme koster mellem 200-400 DKK kan godt udskiftes uden brug af en fagmand.

Er du i tvivl om det er noget du selv kan ordne er der altid hjælp at hente på support@whiteparts.dk

 

For korte vaskeprogrammer

En vaskemaskine har ikke godt af altid at køre på de korte programmer. Mange har en tendens til at halvere vasketiden, men husk på at din vaskemaskine får sin energimærkning og testresultat på "de lange" programmer. Altså - skal du vaske en kulørt vask på 40 gr. er det faktisk mere økonomisk at maskinen vasker i 2,5 timer frem for 1 time.

Logisk? nej.

Forklaringen er at din vaskemaskine kan vaske med mindre vand på det lange program, og derfor er der ikke så meget vand der skal varmes op. Din vaskemaskine får også opløst sæben bedre så den ikke begynder at lugte fremover.

 

Når maskinen lugter

For at slippe af med den dårlige lugt igen har Electrolux udviklet et effektivt renseprodukt der opløser alle gamle sæberester og efterlader maskinen som ny indvendig. Super Clean fra Electrolux kommer i en pakke der indeholder pulver til 2 maskine rens. Renseprocessen kræver at der vaskes 2 gange uden tøj.

- Opløs den lille pose med skriften Enzymes nr. 1 i ca 250 ml varmt vand.
- Den tomme vaskemaskine startes på et 40 gr. program uden forvask.
- Lad maskinen køre i 10 min.
- Tilsæt blandingen af Enzymer og vand i sæbeskuffen.
- Lad maskinen køre i endnu 10 min og sluk herefter for den.
- Lad maskinen stå med blandingen natten over.
- Vælg udpumpning og lad maskinen pumpe vandet ud.
- Indstil maskinen til et 60 gr. program uden forvask.
- Tilføj den store pose nr. 2 i sæbebeholderen og start maskinen.
- Lad den køre programmet helt færdigt.
- Kør eventuel et skylleprogram efterfølgende som afslutning.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar