93887010 support@whiteparts.dk

Vaskemaskine fejl E20

Oprettet d.

Vaskemaskine fejl E20

Viser din vaskemaskine E20 - Så har vi løsningen her.

 

Fejlkode E20 forefindes på Aeg, Electrolux, Zanussi og Ikea vaskemaskiner, i de fleste tilfælde kan fejlen typisk skyldes en tilstoppelse af afløb eller trevlefilter. Følg vores guide herunder for at udbedre fejlen.

 

1: Start med at åbne til trevlefilteret. Trevlefilter sidder nederst i højre eller venstre hjørne. Er din vaskemaskine fyldt med vand skal du åbne for filteret langsomt da vandet fra maskinen vil komme ud så snart trevlefilteret åbnes. Nogle vaskemaskiner har en lille slange der kan bruges til at tømme vandet ud med. 


2: Når filteret er ude så sørg for at rense det godt og grundigt. Se eventuelt ind i hullet hvor filteret sidder, der må ikke sidde nogen ting rundt om pumpevingen. Tandstikker, hårnåle, skruer, søm og andre små ting kan sætte sig fast inde i pumpevingen. 


3: Sæt filteret på plads igen. Inden du starter maskinen op igen se da efter om afløbsslangen har fået et knæk. Sidder dit afløb tilsluttet under en køkkenvask kan der også sagtens sidde en "prop" i vandlåsen så maskinen ikke kan komme af med vandet.


4: Start maskinen igen og vent til den har taget vand ind. Annuler herefter programmet på vaskemaskinen og vælg derefter et udpumpningsprogram eller centrifugeringsprogram. Se efter om vandet i maskinen forsvinder. 

 

Viser vaskemaskinen stadig fejl E20 skal din afløbspumpe udskiftes. Tøm vaskemaskinen for vand igen gennem trevlefilter.

Pumpen sidder i bunden af vaskemaskinen. Enten kan du komme til den fra bunden ved at ligge vaskemaskinen ned på siden. Ellers kan bagpladen afmonteres og afløbspumpen kan skiftes.

Afløbspumpen sidder tilsluttetmed 2 ledninger som kan sættes vilkårligt. Pumpen er drejet på med bajonetfatning, dog sidder der en lille split der lige skal bøjes til siden. Afmonter pumpen og monter den nye på samme måde. Herefter vil din vaskemaskine fungere igen.
 

Se vores video guide til hvordan du let udskifter din afløbspumpe

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar