93887010 support@whiteparts.dk

Bosch Siemens opvaskemaskine vil ikke tørre

Oprettet d.

Bosch Siemens opvaskemaskine vil ikke tørre

Hvis din opvaskemaskine ikke vil tørre, så tro endelig ikke at dit varmelegeme er defekt.

Typisk skyldes problemet med tørring på opvaskemaskiner nogle helt andre ting end lige et varmelegme.


Varmer opvaskemaskinen?

Først skal du finde ud af om din opvaskemaskine varmer vandet. Hvis maskinen sættes igang på det korteste program skal du kunne åbne lågen efter ca. 15 min og mærke efter om vandet bliver varmt. Ellers skal man vente helt til slut og mærke efter om glas og tallerkner er lune. Kan du mærker varme, så er det ikke varmelegemet den er gal med.


Er der vand nok?

En Bosch eller Siemens opvaskemaskine skal have et bestemt vandniveau før varmelegemet bliver aktiveret. Derfor er det vigtgt at finde ud af om maskinen overhovedet har vand nok. På venstre side af opvaskemaskinen sidder der en vandventil der typisk er defekt. Når ventilen ikke fungere kan din opvaskemaskine ikke fylde vand nok ind og derfor vil den heller ikke varme ordentligt.


Se vores video omkring Udskiftning af vandventil på Bosch Siemens opvaskemaskine:

 

 

Skift derfor ventilen. Som du finder på billedet herunder.

 


Er dine spulearme tilstoppet?

Hvis du kan mærke varmt vand efter ca. 15 min, så kan problemet med tørring godt være dine spulearme der er tilstoppet. Se efter om der sidder rester af ris, kerner eller andre ting i spulearmene. En opvaskemaskine tørre i dag ved at lave et slutskyld på 65 grader og dertil tilsætte afspændingsmiddel. Denne kombination skal herefter få vandet til at rende let af servicen, men hvis dine spulearme er tilstoppet kan maskinen ikke spule hurtigt nok. Så sørg for at de altid er rene.


Bruger du de rigtige tabs?

Bruger du tabs der indeholder både sæbe, salt og afspænding. Så skal du være opmærksom på at der ikke skal fyldes salt og afspændingsmiddel på maskinen, også selvom den skriver at den mangler det. Mange opvaskemaskiner bliver overdoseret med både sæbe, afspændingsmiddel og salt. Husk på at opvaskemaskiner bruger mindre og mindre vand. Desuden har vi meget forskelligt vand i danmark. Så der kan godt være forskel på hvilke tabs der er de rigtige at bruge rundt om i landet.

Er du i tvivl om hvilke tabs der er bedst til din maskine. Så skriv til os på support@whiteparts.dk.
 


Har du meget plastik i maskinen?

Hvis du har mange plastik tallerner, kopper eller skåle i din opvaskemaskine. Så vil du stort set aldrig opleve at det er helt tørt. Dette skyldes at plastik ikke kan optage den samme varme som porcelæn, og da det er den måde en opvaskemaskine tørre på idag er der faktisk ikke meget at gøre ved det. Det bedste du selv kan gøre er at gå bort fra alt det plastik. Køb i stedet melamin hvis du har små børn, melamin kan bedre optage varmen og tørre langt bedre i opvaskemaskiner.


Brug det lange program

For at opnå en endnu bedre tørring, kan vi anbefale at du vælger det lange program. Har du et ECO program på din opvaskemaskine. Så er dette program ikke bare det der tager længst tid, men der er også det der er mest økonomisk at bruge. På ECO bruger din opvaskemaskine minimalt vand og strøm. Selvom du har et program der kun tager 30 min, ja så bruger ECO faktisk mindre vand og strøm selvom det tager mellem 2 og 3 timer.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar