93887010 support@whiteparts.dk

Opvaskemaskine viser fejl i30

Oprettet d.

Opvaskemaskine viser fejl i30

Min vaske maskine viser fejl i30

AEG, Electrolux, Zanussi, IKEA opvaskemaskine

Viser din opvaskemaskine fejlkode i30 betyder det at maskinen har været utæt, opvaskemaskinen har en ekstra bund hvor der kan samle sig vand i tilfælde af at maskinen bliver utæt. Dette er for at undgå de store vandskader på dit køkkengulv. 

Nederst i bunden af opvaskemaskinen ligger en lille flamingo plade, denne plade hæver sig i tilfælde af der kommer vand i bunden. Derefter rammer flamingo pladen en lille kontakt der fortæller opvaskemaskinen at der er en fejl. Maskinen skriver derfor fejl i30 og står bare og pumper konstant, dette gør den indtil vandet er væk fra bunden. 

Hvordan får jeg så vandet væk?

For at tømme bunden skal maskinen ud på gulvet. Herefter kan man eventuelt tippe maskinen til siden og vandet vil så rende ud på gulvet. Vær lidt forsigtig og hav godt med håndklæder klar, der kan godt komme et par liter vand.

 

Find utætheden

Når vandet er væk tror mange at maskinen så virker igen, men det er vigtigt at finde frem til årsagen til utætheden, eller opstår problemet bare igen efter en vask eller to. På fronten af opvaskemaskinen sidder der en lille metal sokkel der kan fjernes, når den er væk er det muligt at se ind under opvaskemaskinen og herefter finde frem til utætheden. På de lidt ældre maskiner er der 2 steder der typisk er årsag til fejlen. 

- Tjek afløbsslangen, der hvor den er tilsluttet ved pumpen. Dette sidder forrest på opvaskemaskinen. 

- Spulerøret, spulerøret sidder bagerst i højre side og er monteret på varmelegemet og går op til den øverste spulearm. Gummimuffen på varmelegemet har det med at blive utæt.

 

 

Er det en nyere opvaskemaskine kan problemet skyldes en flowsensor. Denne måler registrere hvor meget vand der er kommet ind i opvaskemaskinen, er denne måler defekt vil opvaskemaskinen fylde alt for meget vand ind i maskinen og til sidst fylde vand i bunden og maskinen melder fejl i30.

Denne flowsensor sidder forrest i venstre side og er nem at udskifte.


 

Fejlen kan også skyldes at dine spulearme er revnet. Dette betyder at vandstrålen bliver skudt til siden fremfor op. Dermed kan vandet blive presset ud vi pakningen til bunden og dermed fylde sikkerhedsbunden. Tjek derfor efter om spulearmene ser ud til at være gået løs i samlingen og skift dem om nødvendigt. Du finder spulearme her 

 

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at skrive direkte til vores tekniker på support@whiteparts.dk. Her sidder vi klar til at hjælpe dig hvis du har brug for yderligere hjælp til at reparere din opvaskemaskine. Vi besvare også hendvendelser på mail i weekenden og aften timerne. 

Har du brug for hjælp med reparation har vi mulighed for at tilbyde dig hvidevareservice til yderst rimelige priser. Et servicebesøg hos WhiteParts.dk koster kun 575,00 DKK inkl. moms og kørsel, dertil skal tilægges eventuelle reservedele. Se hvilke områder vi dækker her.


Kommentar(er) 2

  • Anne helmark
    Anne helmark

    Ønsker besøg af tekniker til IKEA medelstor som ikke varmer under vask og tørring. Bor i København, Frederiksberg. Vil i venligst kontakte mig. 21860780

    Svar

  • Jan Dirchsen
    Jan Dirchsen

    Hej, Vi har en IKEA Medelstor opvaskemaskine 45 cm og har netop fået en fejlmelding i30. Derfor vil vi meget gerne have besøg af en reparatør, da jeg kan læse mig frem til, at denne fejlmelding kan have flere årsager. Vi bor Kongrebregnen 23, Kyndeløse Sydmark, 4070 Kirke-Hyllinge. Mange venlige hilsner, Jan Dirchsen - 26 17 78 26

    Svar

Skriv din kommentar