93887010 support@whiteparts.dk

Sådan vedligeholder du dine stegepander

Oprettet d.

Sådan vedligeholder du dine stegepander

Passer du ordentligt på dine stegepander? Som med så meget andet findes der flere forskellige typer af stegepander og derved også forskellige måder at vedligeholde sine pander på. Vi har derfor udarbejdet en guide til, hvordan du bedst vedligeholder dine stegepander hvis du vil have det bedste ud af dem.
 

Sådan renser du keramiske stegepander

En stegepande med keramisk belægning er ret hårdfør når det kommer til rengøringen af den. Den kræver blot en god og grundig omgang rengøring med vand og sæbe - belægningen kan nemlig godt tåle sæbe.

Keramiske stegepander egner sig især godt til kogeplader med induktion fordi materialet tåler den kraftige og hurtige opvarmning induktion laver. Derudover tåler den ofte brug af de fleste køkkenredsaber, så som et piskeris, da belægningen er ret kraftig på de fleste keramiske stegepander.

Husk dog, at keramiske pander i de fleste tilfælde har bedst af, at der anvendes lidt fedtstof ved madlavningen - medmindre den har en Non-Stick funktion. 


Sådan renser du teflonbelagte stegepander

En stegepande med teflonbelægning skal rengøres på samme måde som en keramisk stegepande - nemlig med vand og sæbe. Husk dog altid, at din stegepande først skal vaskes op når de er afkølet, da panden ellers kan tage skade og blive skæv og derved vil stege skævt og ujævnt.

Stegepander med teflonbelægning har modsat den keramiske stegepande ikke nødvendigvis brug for fedtstof da de har en Non-Stick overflade som gør at maden let slipper panden.

Sådan renser du støbejernspander

Støbejernspander kræver en lidt anden behandling end de to andre stegepander gør, de må nemlig ikke rengøres med sæbe, da det går ind og ødelægger panden så den ikke længere har den samme gode og olierede overflade der gør, at maden let slipper.

Det er derfor meget vigtigt, at dine støvejernspander blot bliver rengjort med varmt vand. Herudover anbefaler vi at du smører din pande efter at den er ren, med madolie af og til. Hvilken slags madolie er ligemeget, det må bare ikke være olivenolie, da dette kan blive harsk og gammelt. At oliere belægningen holder den ved lige og sørger for at pande slipper lettet

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar