Med denne pastaplade maskine A970A til Kenwood køkkenmaskine Major og Chef, kan du få den autentiske smag af frisk og hjemmelavet pasta. Denne Kenwood pastaplade maskine A970A gør det enkelt og nemt, at lave lækker og frisk pasta derhjemme.
Du kan bruge pastaen frisk, eller afkøl den, og frys den ned, så du har den klar og dermed hurtigt kan tage den op og tilberede et lækkert måltid i ægte italiensk stil. Der er fire forskellige valser at vælge imellem, dermed kan du fremstille de mest basale pastaformer med din Kenwood køkkenmaskine.
Opskrift på frisk pasta:
- 500 gram durum hvedemel
- 3 æg
- Vand efter behov.
Til 500 gram mel skal du bruge 350 ml væde. Hæld æggene op i et målebæger og tilsæt vand, så det passer. Lav en bunke af melet med en fordybning i midten. Hæld æg og vand ned i fordybningen. Bland melet og væden, først med en gaffel, og derefter med hænderne. Det kan være hårdt, og måske tænker du, at det aldrig bliver til en dej. Bare bliv ved. Lige pludselig bliver dejen sammenhængende.
Når dejen er elastisk og ensfarvet, skal den hvile i køleskabet i et fugtigt hviskestykke eller i køkkenfilm i en halv time. Derefter rulles dejen ud. Hvis du gør det ved håndkraft, bruger du en kagerulle til at rulle dejen ud så tyndt som muligt. Herefter kommer du lidt mel på begge sider og folder den, så du kan skære den ud til pasta i passende bredde. Bruger du en pastamaskine, ruller du først dejen ud i plader, til den har en passende tykkelse – hvor tyndt du ruller pastaen er et spørgsmål om smag, prøv dig frem. Derefter ruller du den igen igennem maskinen, som skærer pastaen i den ønskede form.
Laver du båndpasta, kan du lægge den i små ‘reder’, indtil pastaen skal koges.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.