93887010 support@whiteparts.dk

Vaskemaskine pumper ikke ud

Oprettet d.

Vaskemaskine pumper ikke ud

Sådan gør du hvis din vaskemaskine vil ikke pumpe ud.

Hvis din vaskemaskine stopper i programmet og der er vand tilbage i maskinen tyder det på at der er noget der blokere afløbspumpen. For at komme ned til pumpe skal du tømme vandet ud manuelt. Dette gøres ved enten at bruge tømmeslangen (hvis maskinen er udstyret med en). Eller ved at dreje trevlefilteret ud.

Sørg for at have et fad eller en balje klar. Det vand der er i vaskemaskinen kommer nemlig ud nede ved trevlefilteret når du åbner. Er der eventuelt et afløb i nærheden kan det bare kan rende ned i, kan du åbne stille og roligt for filteret så løber vandet langsomt ud. 

Når vaskemaskinen er tømt for vand skal du have hele trevlefilteret ud. Tag en lommelygte og lys ind i hullet på vaskemaskinen. Derinde bagerst sidder der en lille vinge som skal kunne dreje frit rundt. Er den blokeret kan den ikke pumpe vandet ud og derfor stopper din vaskemaskine i programmet. 

Sidder der noget inde i pumpe kan du med fordel nå det med en spidstang. Sørg for at få det hele med ud og prøv herefter at dreje pumpevingen rundt. Monter herefter dit trevlefilter igen og maskinen er nu klar til brug igen.


Se vores billedguide herunder

 
 
 1. Åbn Trevlefilteret forsigtigt og tøm maskinen for vand. Har din vaskemaskine en slange som her på billedet kan du tømme vandet fra via den over i en skål eller balje
 
 
 
 2. Se efter om der sidder noget inde i pumpevingen. Tandstikker, hårnåle, mønter, fnuller og andre ting kan sætte sig fast inde ved pumpen. Dermed kan vaskemaskinen ikke pumpe vandet fra og maskinen stopper midt i programmet fyldt med vand.
 
 
 
3. Fjern fremmedlegemer fra vingen, eventuelt med en spidstang. Se efter om pumpen kan dreje frit rundt igen. Monter herefter dit trevlefilter igen og afprøv maskinen. 

 

Vaskemaskinen kan stadig ikke pumpe vandet ud. 

Hvis maskinen stadig stopper i programmet og den ikke kan pumpe vandet ud. Så er din pumpe defekt og en ny skal monteres. En ny pumpe koster ca. mellem 200 - 400 kroner og er noget de fleste selv kan udføre.


Find en afløbspumpe til din vaskemaskine klik her

 

 

Forlæng levetiden på din vaskemaskine

Vedligeholdelse af din vaskemaskine er vigtig. Eftersom at der er vand, er der kalk samt samler der sig en masse skidt og møg i en vaskemaskine og derfor er det vigtigt at holde den ren. Faktisk kan du gøre din vaskemaskine rigtig glad, hvis du engang imellem renser den med citronsyre. Se videoen herunder:

 

Bestil citronsyre - Klik her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar