93887010 support@whiteparts.dk

Skal man skylle af inden man sætter i opvaskemaskinen?

Oprettet d.

Skal man skylle af inden man sætter i opvaskemaskinen?

Hvem har egentlig ret?

Du sidder til familie fest og vil lige hjælpe med at rydde af bordet. Lige inden du sætter din tallerken ned i opvaskemaskinen udbryder mormor "dét skal skylles af"....  Men hvad er rigtigt, skal servicen skal skylles af inden det sættes i opvaskemaskinen eller ej. 

Vi har stillet spørgsmålet videre til en af vores dygtige teknikere, se hans svar her...
 

At skylle servicen af inden det sættes i opvaskemaskinen kan både være godt og skidt. Jeg ser mange opvaskemaskiner og jeg er da slet ikke i tvivl om hvis en familie skyller af eller ikke.
 

Skyller ikke af...

Spørger man diverse producenter er det den helt rigtige anvendelse af opvaskemaskinen. Men det kræver også at man bruger maskinen rigtigt. Undgå de korte programmer, opvaskeren har slet ikke vand nok til at vaske servicen ordentligt rent på et kort program. Brug i stedet maskinens ECO 50 grader. Dette er det længste program på opvaskemaskinen, men samtidig det mest økonomiske. Altså her hvor den bruger mindst vand og mindst strøm. Bruger du derimod et program på 40 - 60 min, ja så bruger din opvaskemaskine altså langt mere.

Hvis servicen ikke bliver skyllet af så siger det sig selv at der kommer en masse skidt ind i maskinen, sørg derfor at få renset filtre jævnligt, en gang hver anden måned bør maskinen også renses grundigt efter. Se mere om det her. 
 

Skyller af...

Skyller du dit service af, så vil jeg faktisk vove den påstand at opvaskemaskinen har en tendens til at holde længere tid. Der hersker ingen tvivl om at skidt og møg er med til at ødelægge mange maskiner da fedt og madrester sætter sig i slanger, niveaukontroller og mange andre steder. Jeg oplever tit at der samler sig fedtpropper i diverse slanger og specielt oppe ved vandlåsen. Dette ses meget sjældent på opvaskemaskiner hvor der bliver skyllet af inden den vasker. 

Men derved skal man ikke tro at dette er det helt rigtige. Skylles der af under rindene varmt vand er fidusen ved en opvaskemaskine pist væk. Tænk på miljøet hvis du skyller af. Brug en skål, gryde eller balje til vand og skyl af i dette. Alternativt har mange opvaskemaskiner også et Forskyl program hvis det er fordi maskinen ikke vasker hver dag. Sådan et program bruger ca 3-4 liter vand, det render der hurtigt ud af en vandhane.


Skal man skylle af inden man putter i opvaskeren?

Ja det må være op til dig selv, jeg skyller ikke selv af. Ideen med en opvaskemaskine er jo netop at man ikke skal stå og vaske op i hånden. Jeg skraber selvfølgelig de værste madrester af, rester af sovs får lov til at ryge med i maskinen. Jeg vælger ALTID det længste program, på min hedder det ECO 50 gr. og tager ca 3 timer. Det er lang tid - men det er tilgængæld rent. En gang om måneden vasker jeg en tom maskine på 75 grader. Tilsætter Siemens maskinrens for at få renset maskinen igennem. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar