93887010 support@whiteparts.dk

Flyverust i opvaskemaskine

Oprettet d.

Flyverust i opvaskemaskine

Rustpletter på knive og gafler har de fleste prøvet. Ofte udskifter mange deres bestik og tror problemet er løst, og kort tid efter viser der sig igen tegn på flyverust. Men hvor kommer det fra og hvordan kan man fjerne det?

Hvor kommer flyverust fra?

Flyverust kan komme fra flere forskellige af dine køkkenredskaber. Vasker du køkkenredskaber der er lavet af jern i opvaskemaskinen afgiver disse flyverust til resten af maskinen. Ting som din æggedeler, osteskærer, hvidløgspresser, sigter og andre ting der ikke er produceret af rustfrit stål afgiver alle flyverust i opvaskemaskinen. Derfor er det vigtigt at vaske disse redskaber op i hånden hvis du vil undgå at der kommer flyverust på dit bestik. 

Undersøg dine trådkurve.

Trådkurvene i opvaskemaskinen kan også være synderen. Er der gået hul på belægningen i en af kurvene dannes der lynhurtigt flyverust i maskinen, Dette kan løses enten ved at udskifte den defekte trådkurv, eller eventuelt at reparere kurven med noget emalje lak. Undersøg kurvene grundigt, specielt bunden af kurvene har det med at ruste. En ny kurv til opvaskemaskinen koster mellem 5 - 800 DKK.

En tube emalje lak kan købes for 199,00 DKK.

Hvordan fjerner jeg flyverust i opvaskemaskinen?

Når først du har fundet problemet til flyverusten skal dette fjernes. Lav 2 bolde af sølvpapir og placer dem nede i bestikkurven. Sølvpapiret opfanger den flyverust der er tilbage i opvaskemaskinen og det kan tydeligt ses efter en vask hvor meget boldene har opfanget. Kør derfor gerne et par vaske og skift eventuelt sølvpapiret et par gange også.

Husk at fjerne rustpletter fra bestik inden dette vaskes i opvaskemaskinen.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar