93887010 support@whiteparts.dk

Rensning og afkalkning af Siemens Espressomaskine

Oprettet d.

Rensning og afkalkning af Siemens Espressomaskine

Hvis du har investeret i en lækker espressomaskine er det vigtigt du følger du anbefalinger maskinen selv kommer med. Det vil sige at hvis din kaffemaskine melder at den skal afkalkes, så er det altså ikke om en uges tid dette skal udføres - det er nu! Hvis serviceprogrammerne på kaffemaskinen ikke overholdes kan det skade maskinen.
 

Renseprogram

Kaffe og espressomaskiner fra Bosch og Siemens har både et renseprogram og et afkalkningsprogram. Et renseprogram tager mellem 15-20 min at udføre og renser selve bryggeenheden og udløbsrør for kaffe belægning og grums. Når et renseprogram skal udføres skal der tilføjes en rensetabs i maskinen når denne beder om det.
 

Afkalkning

Et afkalkningsprogram tager mellem 40-45 min. Afkalkning er særligt vigtigt for os her i danmark da en stor del af landet har enormt hårdt vand. For at beskytte maskinen mod kalk kan der tilføjes et vandfilter, dette filter kaldes et Brita Intenza filter og monteres i kaffemaskinens vandbeholder. Når filteret er monteret skal det udskiftes efter ca. 2 måneders brug.
 

Brita Intenza vandfilter blødgør vandet før det kommer ind i maskinen. Dette giver samtidig kaffen en bedre smag. husk dog at selvom der er monteret Brita Intenza filter skal din kaffe/espressomaskine stadig afkalkes ind imellem.
 

Hvordan gør jeg?

Når du skal afkalke din maskine kan der både bruges en afkalkningstabs eller der kan købes dunk flydene afkalker. Bruger du Brita Intenza vandfilter anbefaler vi hos WhiteParts.dk at du bruger afkalkningstabs, og bruger du ikke vandfilter skal du så bruge det flydene. Grunden til dette er at det flydene afkalker er et lidt "skrappere" produkt.


 

Mangler du en brugsanvisning til hvordan du renser og afkalker din espressomaskine kan du skrive til os på support@whiteparts.dk. Så sender vi dig gerne en manual på mail til dig.

Husk at notere din maskines E-nr. Dette er skrevet bag på maskinen eller inde ved bryggeenheden. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar