okt. 21 ,2020

Min opvaskemaskine tørrer ikke ordentligt

De fleste har på et tidspunkt prøvet det, at åbne opvaskemaskinen efter en endt vask og stå med plask vådt service. Øv! Opvaskemaskinen har slet ikke tørret dit service ordenligt og du må i gang med viskestykket og klare arbejdet selv.
Der kan være flere årsager til, at din opvaskemaskine ikke tørrer ordenligt - mange gange kan man løse problemet med få ændringer. Vi har herunder givet vores bud på, hvordan du får din opvaskemaskine til at tørre ordenligt. 

 

Skylning af service 

Skyller du dit service af inden du sætter det i opvaskemaskinen? Hvis du skyller dit service eller måske endda næsten skrubber det helt rent inden du kommer det i maskinen, kan det i nogle opvaskemaskiner gå ind skabe forvirring. Opvaskemaskinen tror at dit service er rent, hvorfor den forkorter vasketiden - dette betyder derfor også, at maskinen ikke når at blive så varm som den ellers har brug for, for at selve tørringen af dit service bliver optimal. 
Det kan derfor være en god idé blot at skrabe de værste madrester væk fra dit service, inden du kommer det i opvaskemaskinen. 

 

Afspændingsmiddel 

Har du tjekket at der er afspændingsmiddel på din opvaskemaskine? Det er meget vigtigt for selve tørringsprocessen i en opvaskemaskine, at der er påfyldt afspændingsmiddel, da det går ind og sænker overfladespændingen i vandet, således at vandet nemmere aftager sig fra dit service og det derfor tørrer hurtigere.
I de fleste opvasketabs er der i dag tilsat afspænding, dette er dog ikke nok - det er derfor vigtigt, at du sørger for at tilsætte afspændingsmiddel til din opvaskemaskine selv om du fx. bruger all in one opvasketabs. 

 

 Køb afspændingsmiddel på WhiteParts.dk - klik her

 

Plastik service

Vasker du meget plastik i din opvaskemaskine? Plastik holder ikke så godt på varmen som fx. glas og porcelæn, hvorfor der bliver skabt kondensvand i opvaskemaskinen, hvis der er meget plastik i blandt servicet - derfor har din opvaskemaskine slet ikke mulighed for at kunne tørrer det ordenligt. 


Tømning af service

Tømmer du din opvaskemaskine for tidligt? Selvom opvaskemaskinen har meldt ud, at vaskeprogrammet er færdigt, vil nogle opvaskemaskiner faktisk ikke være helt færdige med tørreprocessen endnu. Blæseren i opvaskemaskinen kører nemlig videre i noget tid efter endt program, hvorfor tørreprocessen altså ikke er helt færdig endnu og dit service derfor forsat vil være meget vådt. 
Det er altid en god idé at vente med at tømme opvaskemaskinen for service, indtil det har kølet af - har du ikke en opvaskemaskine der selv åbner efter endt program, kan du med fordel selv åbne opvaskemaskinen og lade den stå på klem efter end program.