mar. 13 ,2018

Hvorfor skal jeg skifte kulfilter i min emhætte?

Ikke mange er i dag klar over, at de skal huske at udskifte kulfilteret i deres emhætte af og til. Prioriterer man ikke at udskifte sit kulfilter vil man opleve, at ens emhætte bliver mindre effektiv i takt med at filteret bliver mere og mere beskidt.Hvornår skal jeg bruge et kulfilter?

Hvis du ikke har mulighed for at kunne montere aftræk på din emhætte så madosen bliver ledt ud af rummet, så kan du montere et kulfilter i din emhætte som går ind og renser luften for mados, lugt og røg, som fremkommer under madlavningen. Kulfilteret vil gå ind og binde lugten i selve filteret når det suser op igennem.


Hvorfor er det vigtigt at skifte mit kulfilter ud?

Vi anbefaler at du udskifter dit kulfilter hver 2. – 6. måned alt efter hvilken type mad du laver og hvor ofte du laver mad. Det er nemlig vigtigt, at filteret jævnligt bliver udskiftet for at kunne få en ordentlig filtrering af luften og derved undgå en voldsom lugt fra mados når du står i køkkenet.
Der ophober sig en masse fedt og mados i dit kulfilter og kører du i meget lange perioder med et beskidt kulfilter, vil det gå ind og slide ekstra på motoren i din emhætte.

Derudover er det også vigtigt at udskifte sit kulfilter da det med tiden vil indeholde en masse fedt fra madlavningen som er meget let at sætte i brand. Faktisk starter en stor del brande i køkkenet og når branden først din emhætte, så kan den sprede sig lynhurtigt og være meget svær at komme til livs.

 

Se alle vores forskellige kulfiltre
KLIK HER