apr. 19 ,2018

Hvorfor er der sæberester i min opvaskemaskine?

Finder du rester af sæbe i din opvaskemaskine efter en vask? Så læs med her, vi har nemlig udarbejdet en guide der beskriver hvad det kan skyldes, at du finder små klumper af sæbe eller opløste opvasketabs i din opvaskemaskine.


Opvasketabs

De fleste bruger i dag opvasketabs, fordi de er nemme at anvende og er doserede af producenten på forhånd. Desværre er der som oftest dosseret alt for meget sæbe i én tabs, hvorfor du vil opleve at opvaskemaskinen ikke kan nå at anvende alt sæben. Hos WhiteParts.dk anbefaler vi at man kun bruger en halv tabs i sin opvaskemaskine – så slipper du for uopløste tabs og skåner samtidig maskinen, da den slet ikke har brug for alt den sæbe. Sæben går i stedet ind og sætter sig i maskinen og forsvinder først når du
afkalker din opvaskemaskine.

Opvaskepulver

Det gode ved opvaskepulver er at du selv kan dosere det, så du slipper for at komme for meget sæbe i maskinen som man hurtigt kommer til når man anvender tabs. Lige som med tabs er det vigtigt ikke at overdosere dit opvaskepulve,r da det også kan efterlade rester hvis du anvender for meget – hos WhiteParts.dk anbefaler vi at du bruger én teske pulver til en almindelig størrelse opvaskemaskine.

Hvis dit opvaskepulver er for gammelt og ligger i klumper kan det også resultere i at maskinen ikke kan opløse det ordentligt og du vil opleve at der ligger sæberester tilbage i din opvaskemaskine – sørg derfor altid for at tjekke udløbsdatoen på dit opvaskepulver.

Spulearme

Er dine spulearme blokeret af kalk, så kan der ikke komme nok vand ud til at dit service kan blive vasket rent. Når der ikke kommer den mængde vand ud i maskinen som det kræves, så er der heller ikke nok vand til at kunne opløse sæben i maskinen hvorfor du vil opleve at finde sæberester i din maskine.

Vaskeprogram

Hvis du vasker på et kort program er det ikke altid, at sæben i din opvaskemaskine kan nå at blive opløst på den korte tid. Anvender du et vaskeprogram med en for lav temperatur er det ikke alt sæbe der kan blive opløst, da noget sæbe kræver en vis temperatur for at blive opløst.