apr. 19 ,2018

Hvilken vej skal mit bestik vende i opvaskemaskinen?

Skal bestikket vende med skaftet opad, så det er nemt at komme i maskinen uden at få madrester på fingrene? Skal det vende med skaftet nedad så du kan se om det er en kniv, gaffel eller ske? Vi har givet vores bud på hvilken vej det er bedst at vende dit bestik i opvaskemaskinen.Skal det være nemt eller funktionelt?

De fleste synes at det nemmeste er at vende deres bestik med skaftet opad, det er nemt at komme i opvaskemaskinen ude at blive fedtet af madrester. Derudover er det nemt og hygiejnisk at tømme det fra opvaskemaskinen igen, fordi du ikke skal have fat på den del af bestikket som vi kommer i munden. Men ser man bort fra disse fordele er det så egentlig bedst at vende bestikket med skaftet opad?

Hos WhiteParts.dk vil svaret være nej – vi anbefaler at du vender dit bestik med skaftet nedad.


Fordele ved at vende bestikket med skaftet nedad:

Ved at vende dit bestik med skaftet nedad er risikoen for at du får ødelagt din bestikkurv mindre, idet der ikke er nogle skarpe kanter fra knive eller gafler som kan få lavet hul i bestikkurven. En anden positiv ting ved at vende dit bestik med skaftet nedad er, at dit bestik har bedre mulighed for at kunne blive rent. Hvis du hører til den gruppe der ikke skyller deres service af inden de kommer det i opvaskemaskinen kan der godt ophobe sig noget snavs i bunden af bestikkurven. Sætter du dit bestik med skaftet opad vil den del af dit bestik som du kommer i munden få kontakt med madresterne som ikke bliver skyllet væk.

Den del af dit bestik som vender opad bliver ramt af mest vand fra den øverste spulearmen i din opvaskemaskine fordi det ikke først skal op igennem kurven. Hermed er det både mere hygiejnisk at vende bestikket med skaftet nedad og du vil opnå et renere og bedre resultat.

Når du vender bestikket med skaftet nedad kan vandet nemmere løbe af bestikket således at risikoen for at få en masse kedelige kalkpletter på din bestik bliver mindsket.Det skal du være opmærksom på hvis du vender bestikket med skaftet nedad:

Hvis du vælger at vende dit bestik med skaftet nedad skal du være særlig opmærksom på at du ikke får stukket dig på skarpe knive - Hos WhiteParts.dk anbefaler vi at de skarpe knive bliver placeret et andet sted i maskinen, eller bliver vasket op i hånden, så undgår du også at dine knive bliver sløve.

Derudover er det vigtigt at have fokus på hygiejnen når du tømmer opvaskemaskinen, idet du er nødt til at tage fat på den del af bestikket vi kommer i munden, når den skal tømmes.