jan. 28 ,2019

Gorenje vaskemaskine fejlkode 7/F7

Hvis din vaskemaskine viser fejlkoden 7 eller F7, er det fordi din vaskemaskine har problemer med at tømme vandet. Det får vaskeprogrammet til at stoppe mens der stadig er vand i maskinen. Læs videre nedenunder for tips til at rette fejlen.

Tøm vandet fra vaskemaskinen

Først skal maskinen tømmes for vand. Ved at rense trevlesien for skidt, får du vaskemasiken til at tømmes automatisk. Hvis vandet ikke løber ud af sig selv, kan det være et problem med bundslangen. Bundslangen kan være stoppet af en strømpe eller lignende, hvilket gøre at vaskemaskinen ikke kan tømmes for vand. Hvis dette er tilfældet skal bundslangen først afmonteres i den ende er er sluttet til pumpehuset. Når blokagen er fjernet, og bundslangen genmonteret, vil vandet løbe frit ud som normalt.

Hvis maskinen stadig viser fejlkode 7 eller F7, er det enten et problem med afløbsslangen eller afløbspumpen.
Hvis dette er problemet, så skal afløbsslangen først undersøges for blokager. Afmontér slangen og enten løb en wire igennem den eller pust i den for at kontrollere om den er tilstoppet. Hvis du møder modstand er den blokeret. Det er tit sådan, at den blokende synder kan pustes ud. 
Får du stadig fejlkoden på din vaskemaskine er det højest sandsynligt afløbspumpen der er defekt og skal udskiftes. Reparationen tager typisk ikke mere end 30 minutter. De nødvendige reservedele kan findes her på WhiteParts.dk

Har du yderligere spørgsmål eller problemer med vaskemaskinen, så kan du spørge os på support@whiteparts.dk