okt. 22 ,2020

Dette må du ikke komme i din opvaskemaskine

Du ved måske godt hvor mange forskellige ting du egentlig kan vaske i din opvaskemaskine, men ved du hvad du skal holde ude af din opvaskemaskine? Nogle ting kan faktisk lave skader på din opvaskemaskine eller dit service, hvis du vasker det i din opvaskemaskine. Vi har derfor givet vores bud på ting, som vi ikke anbefaler du vasker i opvaskemaskinen.

 

Foderskåle

Mange vasker med god tro deres kæledyrs foderskåle i opvaskemaskinen - det er hurtigt og nemt. Men faktisk anbefales det ikke, at komme skåle fra dine kæledyr i opvaskemaskinen, da almindelige opvaskemaskiner ikke kan komme op på de varmegrader det kræver for, at desinficere foderskåle. Foderskåle fra dine kæledyr kræver en desinficering med kogende vand, altså en skoldning - herefter kan de vaskes op i sæbevand. 

 

Køkkenknive

Dine skarpe knive, som brødkniv, urtekniv, grøntsagskniv, kokkekniv og lign. har ikke godt af en tur i opvaskemaskinen - de bliver sløve og trætte! Vask derfor hellere dine køkkenknive i en almindelig håndvask. 

 

Træ redskaber

Har du grydeskeer, en kødhammer i træ eller andre træredskaber, skal du holde dem langt væk fra opvaskemaskinen - i hvert fald hvis du gerne vil beholde dem. Redskaber af træ bliver nemlig meget påvirket af, at komme en tur i opvaskemaskinen. Redskaberne bliver matte, kan revne og sågar gå helt i opløsning. 

 

Krystalglas

De fleste nyere krystalglas kan som oftest godt tåle en tur i opvaskemaskinen, men lad hellere værre! Der er nemlig en rimelig høj risiko for, at dine glas kan få glaspest af de høje temperaturer og den store mængde vand de bliver udsat for. Så hvis du ønsker at være ekstra påpasselig med dine krystalglas, så tag hellere og giv dem en helt almindelig håndvask med vand og sæbe. 

 

Aluminium

Aluminium er en af de store syndere i opvaskemaskinen, det kan nemlig forsage ret stor skade på din opvaskemaskine og andet service. Meget service af aluminium, såsom en ostehøvl, rivejern, hvidløgspresser og piskeris kan nemlig afgive rust til din opvaskemaskine, der derved kan sætte sig som flyverust på dit andet rustfri service.

 

Kobber service

Kobber bliver meget hurtigt slidt og grimt at se på hvis det kommer en tur i opvaskemaskinen - det kan faktisk ofte ende med at se mere beskidt ud efter en tur i maskinen. Kobber service bør derfor som hovedregel vaskes op i hånden.