nov. 25 ,2018

Blomberg opvaskemaskine vil ikke starte

Kan din Blomberg opvaskemaskine ikke starte? 

Hvis din Blomberg opvasker ikke starter når du har sat den igang med et program, så kan det betyde at dit Aquastop er defekt og trænger til en udskiftning. Et Aquastop på en opvaskemaskine lukker for vandet når opvaskemaskinen er færdig med at fylde vand ind i maskinen. Kan dette ikke åbne når den skal tage vand ind så vil maskinen heller ikke starte. 

Blomberg har desværre ikke nogen fejlkoder der indikerer at Aquastoppet er defekt, derfor er du nødt til at afprøve følgende for at finde frem til om det er her fejlen ligger. 

Start opvaskemaskinen på et nyt program, sidder den stadig fast i programmet skal maskinen nulstilles inden. Dette gøres typisk ved at holde start knappen inde i ca. 5 sekunder. Herefter skriver maskinen 1 min i displayet og pumper ud. Når den er på 0 kan du sætte den igang med et nyt program. Når du starter maskinen skal du holde en hånd inde på selve Aquastoppet, dette sidder oftest monteret inde under din håndvask på en seperat hane. Inden for de første 2 min efter du har startet opvaskemaskinen skal du kunne mærke en svag "summen" fra den grå klods. Kan du ikke mærke at det brummer så er det helt sikkert at Aquastoppet er defekt og skal udskiftes. 

Se vores video på hvordan du skifter en aquaslange

 

Er du lidt fingernem kan dette sagtens lade sig gøre uden brug for professionel assistance. Hos WhiteParts.dk har vi fået en af vores teknikere til at lave en video guide til hvordan denne reparation skal udføres. Husk altid at afvryde for strømmen inden du går igang, og skulle du have nogen spørgsmål skal du endelig skrive til os på [email protected]