dec. 06 ,2018

Bauknecht eller Whirlpool vaskemaskine fejlkode F08

I denne blog viser hvordan du løser fejlkoden F08 på en Bauknecht eller Whirlpool

Når din Bauknecht eller Whirlpool vaskemaskine melder fejlkoden F08 skyldes det at der overgang på varmelegemet. 

Vaskemaskinen registrerer at der er fejl på selve varmelegemet og låser derfor din vaskemaskine med en fejlmelding F08. Problemet med varmelegemet er højst sandsynlig på grund af manglende afkalkning af vaskemaskinen. I Danmark har vi enormt meget kalk i vandet, og det sætter sig på varmelegemet. Når kalken binder fast på varmlegemet bliver det langsomt nedbrudt og til sidst være helt defekt. Derfor er det en rigtig god ide at afkalke vaskemaskinen jævnligt for at undgå disse problemer for fremtiden. Når din maskine skal afkalkes anbefaler vi at du enten bruger Citronsyre eller flydende afkalker. Afkalkning bør foretages ca hver 3 måned for optimal beskyttelse af vaskemaskinen. 

Afkalkning med citronsyre.
Tilføj ca 2-3 dl citronsyre i sæbeskuffen. Sæt maskinen på et koge/kulørt program på minimum 60 grader, og gerne 90 grader. Lad maskinen kører programmet færdigt og afkalkning er afsluttet. Husk at afkalkning altid foregår uden tøj i vaskemaskinen. 

Afkalkning med flydende afkalker. 
Er der rigtig meger kalk i vandet hvor du bor, anbefaler vi at der bruges flydende afkalker. Måden dette bruges på er det samme som med citronsyre bare i omvendt rækkefølge. Sæt maskinen på et koge/kulørt program, minumum 60 og gerne 90 grader. Tryk på start og afvent at vaskemaskinen begynder at tage vand ind. Når der kommer vand i sæbeskuffen hældes der ca. 0,5 liter flydende afkalker i sæbeskuffen. 

For at skifte varmelegemet kan du enten tilkalde en tekniker, eller eventulet selv skifte det. Vi har lavet en video der viser hvor enkelt det er at skifte varmelegemet på Bauknecht og Whirlpool vaskemaskiner. Varmelegemet er monteret bagerst på maskinen, så kan du komme til den bagfra, afmonteres bagpladen med 4 skruer. Varmelegemet sidder lige bag bagpladen, følg eventuelt vores video guide. Husk altid at afmontere stikket eller slukke for strømmen til maskinen før du går igang.