jan. 08 ,2019

Ariston vaskemaskine fejlkode F05

Ariston Indesit Hotpoint vaskemaskine fejlkode F05

Hvis din Ariston, Indesit eller Hotpoint vaskemaskine melder en fejlkode F05, så er det for vaskemaskinen enten har en fejl på afløbspumpen, afløbslangen eller en tilstoppet bundslange. For at finde frem til problemet kan du herunder se en guide til hvordan du tjekker de forskellige ting.


Hvad betyder Fejlkode F05?

Fejlkoden er en indikator for at din vaskemaskine ikke kan komme af med vandet fra tromlen, din vaskemaskine kan måle om der stadig er vand i maskinen når den har forsøgt at pumpe det ud, og er der vand i den stadig kommer fejlkoden F05 frem i displayet - dette skyldes oftest at din afløbspumpe er defekt eller blokeret på pumpevingen. Din afløbsslange kan også være blokeret eller have et knæk så vandet ikke kan komme igennem. Derudover kan der også være en tilstopning i bundslangen på maskinen som leder vandet fra tromlen og ned til selve pumpen.


Hvordan tjekker jeg afløbsslangen?

Oftest skyldes en blokering på afløbsslangen at der enten er et knæk på den, dette kan komme ved at slangen måske er blevet klemt eller trykket da maskinen er blevet monteret. Se efter om der er nogen synlige buk eller knæk på den og udskift den hvis der er. Tjek også studsen hvor slangen er monteret. Din afløbsslange er måske monteret under en håndvask, og på vandlåsen sidder der en studs som til tider også kan være tilstoppet. Her kan du skrue studsen af og tjekke om der sidder noget møg i den. 


Kan jeg skifte afløbspumpen selv?

Du kan sagtens selv udskifte en afløbspumpe på din Ariston Hotpoint eller Indesit vaskemaskine. Afløbspumpen sidder monteret nederst bag trevlefilteret. For at komme til pumpen er det lettest at lægge vaskemaskinen forsigtig ned på siden, her kan man se at selve pumpen er monteret bag trevlefilteret. oftest er den skruet fast med 3 skruer, eller også er den monteret med en bajonet fatning der gør at den kan drejes af ved at løsne lidt på modstandsplitten. 


Bundslangen tilstoppet?

Hvis din bundslange er tilstoppen med f.eks. hårnåle, mønter eller andre ting, så kan der sætte sig en masse trevler fast og til sidst vil dette skabe en prop der så blokere for vandet skal løbe ned til afløbspumpen. For at tjekke bundslangen skal maskinen ligeledes ned at lægge på siden, herfra kan man se bundslangen sidde monteret i bunden af tromlens kar og så fører ned til aflæøbspumpen. Løsne spændebåndet og tjek slangen efter for genstande. 


Til en Ariston Indesit Hotpoint vaskemaskine anbefaler vi følgende
afløbspumpe ved fejlkode F05 - Klik her

 

Har du nogen spørgsmål eller brug for yderligere hjælp, så skriv endelig til vores teknikere som sidder klar på [email protected]