jan. 08 ,2019

Ariston vaskemaskine fejlkode F02

Ariston Indesit Hotpoint vaskemaskine viser fejlkode F02

Hvis din vaskemaskine melder fejlkode F02 betyder det at maskinen har registreret en motorfejl. En motorfejl på en Indesit, Ariston eller Hotpoint vaskemaskine kan i de fleste tilfælde betyde at maskinen trænger til at få udskiftet motorkul.


Hvad er motorkul?

Motorkul på vaskemaskinen sidder altid monteret direkte på motoren og sørger for at maskinen drejer rundt. Hvis disse 2 kul er nedslidte kan der ikke sættes spænding igennem dem og maskinen registrerer dermed fejlen som så vil vise sig ved at skrive F02 i displayet. Denne fejlkode er både gældende for Hotpoint, Indesit og Ariston vaskemaskiner.


Kan jeg selv skifte dem?

Udskiftning af motorkul er ikke nogen stor reparation, og er du en smule fingernem kan sådan en reparation sagtens udføres uden at du skal tilkalde en tekniker. For at skifte motorkul skal du have vaskemaskinen ned at lægge på en af siderne, dette skal naturligvis gøres meget forsigtigt så tromlen ikke volder skade på maskinen. Når maskinen er lagt ned på siden kan man se motoren nede fra, på hver sin side af motoren sidder der en kulbørste, typisk monteret med 2 skruer og et stikben i enden med en ledning på. Disse 2 skrues af og erstattes med nogen nye kul, og så virker din vaskemaskine igen.


Hvad koster det?

Motorkul til en Ariston Indesit eller Hotpoint vaskemaskine koster mellem 199,00 - 399,00 DKK. Det er en almindelig sliddel som sidder på de fleste vaskemaskiner, men ved udskiftning af disse kan din vaskemaskine forsætte med at tage slæbet et par år endnu. 

 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp sidder vores egne teknikere altid klar med råd og vejledning til fejlsøgning og reparationer. Skriv endelig til os på [email protected]